Рецепти

Печінка тушкована в сметані в мультиварці.

Печінка дуже корисний субпродукт, містить багато заліза, вітамінів групи В. При цьому вона має не високу калорійність, тому корисна не тільки людям з низьким рівнем гемоглобіну, але і тим, хто бажає схуднути.

Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі рецепти приготування смачної та ніжної печінки у сметані у мультиварці. Багато господинь оцінили легкість та швидкість приготування страв у цій кухонній помічниці. Шматочки печінки, що несуть сметанний соус, виходять дуже м’якими, ніжними і просто тануть у роті. Така смачна і соковита страва сподобається не лише дорослим, а й дітям.

Печінка в сметані в мультиварці

Для того, щоб печінка вийшла дуже ніжна, соковита і неймовірно смачна, її потрібно гасити в сметані. Так ми і зробимо і приготуємо чудову вечерю для всієї родини.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 1 Кілограм
  • Сметана – 4-5 ст. ложок
  • Молоко – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 Штука
  • Гірчиця – 2 чайні ложки
  • Олія — За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений.
  • Сіль за смаком

Кількість порцій: 4

Як приготувати:

Насамперед нам необхідно очистити печінку від плівки, промити її і нарізати на невеликі шматочки або бруски.

Викладаємо нарізану печінку в глибоку миску та заливаємо молоком, залишаємо на 40-50 хвилин. В окремій мисці змішуємо сметану та гірчицю, додаємо мелений перець та сіль. Після закінчення часу відкидаємо печінку на друшляк. У чашу мультиварки наливаємо олію та встановлюємо режим «Жарка», викладаємо печінку та обсмажуємо її з усіх боків протягом 5 хвилин. Потім додаємо до печінки нарізану півкільцями цибулю і обсмажуємо все разом хвилину. Тепер включаємо режим «Гушіння», вливаємо в мультиварку приготовлений сметанний соус і готуємо печінку 30-40 хвилин. Коли вона буде готова, мультиварка подасть сигнал. Смачного!

Є такі страви, які мультиварці вдаються на «ура!», і до них відноситься печінка, чи то яловича, чи свиняча, чи пташина. Деякі люди без особливого захоплення ставляться до цього субпродукту через його специфічний смак і запах. Але якщо виконати всі рекомендації з підготовки (вимочування), а потім протушкувати печінку в мультиварці з різними овочами, спеціями, та ще й у сметані, ви отримаєте ароматну, смачну, соковиту страву, яку, напевно, полюбите.

складові

  • 400 г печінки індички
  • 1 цибулину
  • 1,5 солодких перцю
  • 1 морква
  • 1 ложку олії
  • 2 ложки сметани
  • сіль та спеції за смаком
  • 2-3 лаврові листи

Приготування

1. Будь-яку печінку перед приготуванням рекомендується вимочити. Для печінки птиці це мінімум 2-3 години, для яловичої чи свинячої – це хоча б ніч. Якщо печінка має яскраво виражений запах, краще вимочити її в молоці. Потім печінка промивається і нарізається порційними шматочками.

СТАТТІ ЗА ТЕМОЮ:

  • Свиняча печінка в сметані – покрокові рецепти з фото
  • Куряча печінка в майонезі, покрокові рецепти з фото
  • Яловича печінка з яблуками та цибулею по-берлінськи рецепт з фото покроково

2. Цибулю необхідно почистити, промити і нарізати кубиками або півкільцями. 3. Солодкий перець потрібно очистити від насіння, вирізати плодоніжку, нарізати тонкою короткою соломкою. 4. Свіжу моркву потрібно добре помити за допомогою жорсткої губки, якщо потрібно – пошкребти. Потім її потрібно натерти на великій або дрібній тертці. Якщо любите великі шматочки моркви у блюді – наріжте її кружальцями чи соломкою. 5. У чашу мультиварки наливаємо ложку олії та висипаємо нашатковані овочі. Включаємо режим “Спека” (або “Випічка”). 6. Смажити, помішуючи, хвилин 5-7, поки овочі не стануть м’якшими і не виділять сік. 7. Тепер можна додати печінку. Солити і перчити її можна відразу ж, жорсткою вона не вийде. Ідеальним варіантом буде використовувати сіль та звичайний чорний перець – він відмінно відтіняє смак субпродукту. Обсмажуємо ще хвилин 15. 8. Тепер до мультиварки додаємо сметану, лавровий лист. Якщо хочете отримати якомога смачнішу підливу – долийте ще й води, перемішайте все. Далі активуйте режим гасіння на 30 хвилин і закрийте кришку. 9. Після звукового сигналу печінка повністю готова. Можна подати її з гарніром чи овочами.

Щоб приготувати ніжну та соковиту печінку не потрібно бути першокласним кухарем. Для цього слід врахувати одну невелику тонкість: будь-яка печінка не любить довгу термообробку. Тим більше, якщо ви збираєтесь її посмажити. У мене сьогодні в меню тушкована яловича печінка в сметані .

А допоможе мені в цьому моя помічниця мультиварка. Для приготування тушкованої печінки краще використовувати свіжий продукт, ніж заморожений.

Печінка індички з овочами в мультиварці

Склад:

  • печінка індички – 0,6 кг;
  • цукіні – 0,2 кг;
  • солодкий перець – 0,2 кг;
  • помідори – 0,2 кг;
  • сметана – 0,2 кг;
  • вершки – 100 мл;
  • борошно пшеничне – 50 г;
  • рафінована рослинна олія – 60 мл;
  • цибуля – 100 г;
  • сіль, спеції – до смаку.

Спосіб приготування:

  • Печінку наріжте невеликими кубиками, промивши і очистивши від плівок.
  • Цукіні наріжте кубиками розміром близько 1 див.
  • Такими ж приблизно шматками наріжте помідори та перець.
  • Цибулину, звільнивши від лушпиння, наріжте дрібними кубиками.
  • У чашу мультиварки влийте олію. Запустіть пристрій у режимі смаження або випікання.
  • Обвалюйте печінку в борошні, покладіть в ємність агрегату, обсмажуйте 5 хвилин.
  • Додайте цибулю, продовжуйте готувати продукти ще 5 хвилин у тому режимі.
  • Додайте овочі, що залишилися, вершки, сметану, сіль і спеції. Продовжуйте готувати страву 25 хвилин у режимі гасіння.

Приготовлену за даним рецептом закуску з індичої печінки можна подавати без гарніру, в його ролі виступатимуть овочі, з якими печінка тушкувалася.

Соковитою та ніжною приготувати печінку індички найпростіше в мультиварці. Існує кілька рецептів страв із цього субпродукту, і всі вони гарні по-своєму.

Куряча печінка, тушкована в сметані в мультиварці

Куряча печінка, тушкована в сметані в мультиварці, виходить м’якою та соковитою. Готується ця проста страва досить швидко, подати її можна з будь-яким гарніром: макаронами, картопляним пюре, кашами і т.д. Печінка, тушкована зі сметаною, виходить настільки смачною, що напевно сподобається навіть тим, хто не дуже любить субпродукти. Рекомендую однозначно цю страву!

складові

Для приготування курячої печінки, тушкованої в сметані в мультиварці, знадобиться: печінка куряча – 400 г; борошно пшеничне – 3 ст. л.; сіль, спеції для курки – за смаком; цибуля – 1 шт.; олія – 3 ст. л.; морква – 1 шт.; куркума – 0,5 ч. л.; вода гаряча – 150-200 мл; сметана – 4-5 ст. л.

Етапи приготування

Борошно насипати в плоску тарілку, додати|добавляти| трохи солі і щедру дрібку спецій для курки, перемішати борошняну суміш.

Курячу печінку вимити, обсушити і, залишаючи її великими шматками, обваляти з усіх боків у борошняній суміші.

Моркву та цибулю очистити. Влити в чашу мультиварки олію, виставити програму «Жарка» на 20 хвилин. Через 5 хвилин, коли олія нагріється, викласти курячу печінку. Смажити її до рум’яності з одного боку, після чого перевернути і дати зарум’янитися з іншого боку. Для обсмажування печінки в мультиварці знадобиться хвилин 10. Потім додати до печінки нарізану тонкими четвертинами цибулю і нарізану тонкими кружальцями (або півкружечками) моркву, перемішати і обсмажувати, іноді перемішуючи, до закінчення програми.

Далі додати куркуму, влити гарячу воду, посолити до смаку.

Виставити програму «Гушіння» на 25 хвилин, кришку мультиварки закрити. Через 15 хвилин|мінути| додати сметану кімнатної температури.

Перемішати та готувати печінку зі сметаною 10 хвилин (до закінчення режиму «Гасіння»). Надзвичайно смачну, м’яку курячу печінку, тушковану в сметані, залишити в чаші мультиварки під закритою кришкою на 15 хвилин, після чого можна подавати до столу. Печіночка, приготовлена ​​за цим рецептом, виходить дуже соковитою, у поєднанні з гарніром вона стане чудовою стравою для всієї родини, спробуйте!

Смачного!

Відеорецепт

Переглянувши відеоролик, ви дізнаєтеся, як у домашніх умовах швидко і просто зробити яловичу чи будь-яку іншу печінку в сметані у мультиварці. Процес приготування не буде важким навіть для новачків, оскільки кожен етап докладно описаний. Інгредієнти, які використовуються для гасіння печінки, вказані у таблиці у певних пропорціях.

Чи любите ви гасити печінку, і яку найчастіше вибираєте: яловичу, свинячу чи курячу? Яким рецептом керуєтеся при приготуванні печінки у сметані в мультиварці? Чи використовуєте якісь інші інгредієнти і які саме? Цікаво почитати в коментарях про ваш улюблений спосіб приготування подібної страви.

Печінка яловича в мультиварці

Найніжніша печінка, спробуйте!

Інгредієнти для «Піч яловича в мультиварці»:

  • Печінка яловича (вага не має значення, у кого скільки є) – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Спеції
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Молоко (для замочування) – 1 скл.

Час приготування: 70 хвилин

Кількість порцій: 3

Рецепт «Піч яловича в мультиварці»:

Нарізати печінку брусочками і замочити в молоці на годинку, якщо молоко не покрило печінку, можна додати води. Це те, що нам знадобиться

Олію та нарізану цибулю викласти в чашу мультиварки та виставити програму «смаження» на 10 хв. (я кришку не закриваю, тому що не дружу поки що з цією програмою і 15 хв, як на фото, виявилося багато)

Хвилин через 3-5 після початку програми додаємо печінку, перемішуємо та готуємо до закінчення програми

Потім додаємо спеції, солимо, а, може, і перчимо

І сметанки, перемішуємо, закриваємо кришку та виставляємо програму «гасіння» на годину

Смачного!

Вибір та підготовка продукту

Завжди намагайтеся купувати свіжу охолоджену печінку, а чи не заморожену. Вона має бути яскравого темно-червоного кольору, з блискучим перламутровим відливом. Матовість оболонки і запеклі коричневі краї вказують на несвіжість субпродукту.

Далі багато господинь радять вимочувати печінку в молоці годину. Це допомагає усунути гіркий присмак. Але це правило стосується лише яловичої чи замороженої печінки. Маючи справу зі свіжим субпродуктом, цей пункт можна опустити. Щоб приготувати печінку у мультиварці «Редмонд», потрібно спочатку підготувати лівер до теплової обробки. Це означає, що потрібно зняти плівку та витягти неїстівні та жорсткі жовчні протоки. Потім субпродукт ретельно промиваємо і ріжемо так, як вказує припис.