Печінка тушкована в сметані в мультиварці.
Печінка дуже корисний субпродукт, містить багато заліза, вітамінів групи В. При цьому вона має не високу калорійність, тому корисна не тільки людям з низьким рівнем гемоглобіну, але і тим, хто бажає схуднути.
Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі рецепти приготування смачної та ніжної печінки у сметані у мультиварці. Багато господинь оцінили легкість та швидкість приготування страв у цій кухонній помічниці. Шматочки печінки, що несуть сметанний соус, виходять дуже м’якими, ніжними і просто тануть у роті. Така смачна і соковита страва сподобається не лише дорослим, а й дітям.
Печінка в сметані в мультиварці
Для того, щоб печінка вийшла дуже ніжна, соковита і неймовірно смачна, її потрібно гасити в сметані. Так ми і зробимо і приготуємо чудову вечерю для всієї родини.
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 1 Кілограм
- Сметана – 4-5 ст. ложок
- Молоко – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 Штука
- Гірчиця – 2 чайні ложки
- Олія — За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений.
- Сіль за смаком
Кількість порцій: 4
Як приготувати:
Насамперед нам необхідно очистити печінку від плівки, промити її і нарізати на невеликі шматочки або бруски.
Викладаємо нарізану печінку в глибоку миску та заливаємо молоком, залишаємо на 40-50 хвилин. В окремій мисці змішуємо сметану та гірчицю, додаємо мелений перець та сіль. Після закінчення часу відкидаємо печінку на друшляк. У чашу мультиварки наливаємо олію та встановлюємо режим «Жарка», викладаємо печінку та обсмажуємо її з усіх боків протягом 5 хвилин. Потім додаємо до печінки нарізану півкільцями цибулю і обсмажуємо все разом хвилину. Тепер включаємо режим «Гушіння», вливаємо в мультиварку приготовлений сметанний соус і готуємо печінку 30-40 хвилин. Коли вона буде готова, мультиварка подасть сигнал. Смачного!
Є такі страви, які мультиварці вдаються на «ура!», і до них відноситься печінка, чи то яловича, чи свиняча, чи пташина. Деякі люди без особливого захоплення ставляться до цього субпродукту через його специфічний смак і запах. Але якщо виконати всі рекомендації з підготовки (вимочування), а потім протушкувати печінку в мультиварці з різними овочами, спеціями, та ще й у сметані, ви отримаєте ароматну, смачну, соковиту страву, яку, напевно, полюбите.
складові
- 400 г печінки індички
- 1 цибулину
- 1,5 солодких перцю
- 1 морква
- 1 ложку олії
- 2 ложки сметани
- сіль та спеції за смаком
- 2-3 лаврові листи
Приготування
1. Будь-яку печінку перед приготуванням рекомендується вимочити. Для печінки птиці це мінімум 2-3 години, для яловичої чи свинячої – це хоча б ніч. Якщо печінка має яскраво виражений запах, краще вимочити її в молоці. Потім печінка промивається і нарізається порційними шматочками.
СТАТТІ ЗА ТЕМОЮ:
- Свиняча печінка в сметані – покрокові рецепти з фото
- Куряча печінка в майонезі, покрокові рецепти з фото
- Яловича печінка з яблуками та цибулею по-берлінськи рецепт з фото покроково
2. Цибулю необхідно почистити, промити і нарізати кубиками або півкільцями. 3. Солодкий перець потрібно очистити від насіння, вирізати плодоніжку, нарізати тонкою короткою соломкою. 4. Свіжу моркву потрібно добре помити за допомогою жорсткої губки, якщо потрібно – пошкребти. Потім її потрібно натерти на великій або дрібній тертці. Якщо любите великі шматочки моркви у блюді – наріжте її кружальцями чи соломкою. 5. У чашу мультиварки наливаємо ложку олії та висипаємо нашатковані овочі. Включаємо режим “Спека” (або “Випічка”). 6. Смажити, помішуючи, хвилин 5-7, поки овочі не стануть м’якшими і не виділять сік. 7. Тепер можна додати печінку. Солити і перчити її можна відразу ж, жорсткою вона не вийде. Ідеальним варіантом буде використовувати сіль та звичайний чорний перець – він відмінно відтіняє смак субпродукту. Обсмажуємо ще хвилин 15. 8. Тепер до мультиварки додаємо сметану, лавровий лист. Якщо хочете отримати якомога смачнішу підливу – долийте ще й води, перемішайте все. Далі активуйте режим гасіння на 30 хвилин і закрийте кришку. 9. Після звукового сигналу печінка повністю готова. Можна подати її з гарніром чи овочами.
Щоб приготувати ніжну та соковиту печінку не потрібно бути першокласним кухарем. Для цього слід врахувати одну невелику тонкість: будь-яка печінка не любить довгу термообробку. Тим більше, якщо ви збираєтесь її посмажити. У мене сьогодні в меню тушкована яловича печінка в сметані .
А допоможе мені в цьому моя помічниця мультиварка. Для приготування тушкованої печінки краще використовувати свіжий продукт, ніж заморожений.
Печінка індички з овочами в мультиварці
Склад:
- печінка індички – 0,6 кг;
- цукіні – 0,2 кг;
- солодкий перець – 0,2 кг;
- помідори – 0,2 кг;
- сметана – 0,2 кг;
- вершки – 100 мл;
- борошно пшеничне – 50 г;
- рафінована рослинна олія – 60 мл;
- цибуля – 100 г;
- сіль, спеції – до смаку.
Спосіб приготування:
- Печінку наріжте невеликими кубиками, промивши і очистивши від плівок.
- Цукіні наріжте кубиками розміром близько 1 див.
- Такими ж приблизно шматками наріжте помідори та перець.
- Цибулину, звільнивши від лушпиння, наріжте дрібними кубиками.
- У чашу мультиварки влийте олію. Запустіть пристрій у режимі смаження або випікання.
- Обвалюйте печінку в борошні, покладіть в ємність агрегату, обсмажуйте 5 хвилин.
- Додайте цибулю, продовжуйте готувати продукти ще 5 хвилин у тому режимі.
- Додайте овочі, що залишилися, вершки, сметану, сіль і спеції. Продовжуйте готувати страву 25 хвилин у режимі гасіння.
Приготовлену за даним рецептом закуску з індичої печінки можна подавати без гарніру, в його ролі виступатимуть овочі, з якими печінка тушкувалася.
Соковитою та ніжною приготувати печінку індички найпростіше в мультиварці. Існує кілька рецептів страв із цього субпродукту, і всі вони гарні по-своєму.
Куряча печінка, тушкована в сметані в мультиварці
Куряча печінка, тушкована в сметані в мультиварці, виходить м’якою та соковитою. Готується ця проста страва досить швидко, подати її можна з будь-яким гарніром: макаронами, картопляним пюре, кашами і т.д. Печінка, тушкована зі сметаною, виходить настільки смачною, що напевно сподобається навіть тим, хто не дуже любить субпродукти. Рекомендую однозначно цю страву!
складові
Для приготування курячої печінки, тушкованої в сметані в мультиварці, знадобиться: печінка куряча – 400 г; борошно пшеничне – 3 ст. л.; сіль, спеції для курки – за смаком; цибуля – 1 шт.; олія – 3 ст. л.; морква – 1 шт.; куркума – 0,5 ч. л.; вода гаряча – 150-200 мл; сметана – 4-5 ст. л.
Етапи приготування
Борошно насипати в плоску тарілку, додати|добавляти| трохи солі і щедру дрібку спецій для курки, перемішати борошняну суміш.
Курячу печінку вимити, обсушити і, залишаючи її великими шматками, обваляти з усіх боків у борошняній суміші.
Моркву та цибулю очистити. Влити в чашу мультиварки олію, виставити програму «Жарка» на 20 хвилин. Через 5 хвилин, коли олія нагріється, викласти курячу печінку. Смажити її до рум’яності з одного боку, після чого перевернути і дати зарум’янитися з іншого боку. Для обсмажування печінки в мультиварці знадобиться хвилин 10. Потім додати до печінки нарізану тонкими четвертинами цибулю і нарізану тонкими кружальцями (або півкружечками) моркву, перемішати і обсмажувати, іноді перемішуючи, до закінчення програми.
Далі додати куркуму, влити гарячу воду, посолити до смаку.
Виставити програму «Гушіння» на 25 хвилин, кришку мультиварки закрити. Через 15 хвилин|мінути| додати сметану кімнатної температури.
Перемішати та готувати печінку зі сметаною 10 хвилин (до закінчення режиму «Гасіння»). Надзвичайно смачну, м’яку курячу печінку, тушковану в сметані, залишити в чаші мультиварки під закритою кришкою на 15 хвилин, після чого можна подавати до столу. Печіночка, приготовлена за цим рецептом, виходить дуже соковитою, у поєднанні з гарніром вона стане чудовою стравою для всієї родини, спробуйте!
Смачного!
Відеорецепт
Переглянувши відеоролик, ви дізнаєтеся, як у домашніх умовах швидко і просто зробити яловичу чи будь-яку іншу печінку в сметані у мультиварці. Процес приготування не буде важким навіть для новачків, оскільки кожен етап докладно описаний. Інгредієнти, які використовуються для гасіння печінки, вказані у таблиці у певних пропорціях.
Чи любите ви гасити печінку, і яку найчастіше вибираєте: яловичу, свинячу чи курячу? Яким рецептом керуєтеся при приготуванні печінки у сметані в мультиварці? Чи використовуєте якісь інші інгредієнти і які саме? Цікаво почитати в коментарях про ваш улюблений спосіб приготування подібної страви.
Печінка яловича в мультиварці
Найніжніша печінка, спробуйте!
Інгредієнти для «Піч яловича в мультиварці»:
- Печінка яловича (вага не має значення, у кого скільки є) – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Спеції
- Сметана – 4 ст. л.
- Молоко (для замочування) – 1 скл.
Час приготування: 70 хвилин
Кількість порцій: 3
Рецепт «Піч яловича в мультиварці»:
Нарізати печінку брусочками і замочити в молоці на годинку, якщо молоко не покрило печінку, можна додати води. Це те, що нам знадобиться
Олію та нарізану цибулю викласти в чашу мультиварки та виставити програму «смаження» на 10 хв. (я кришку не закриваю, тому що не дружу поки що з цією програмою і 15 хв, як на фото, виявилося багато)
Хвилин через 3-5 після початку програми додаємо печінку, перемішуємо та готуємо до закінчення програми
Потім додаємо спеції, солимо, а, може, і перчимо
І сметанки, перемішуємо, закриваємо кришку та виставляємо програму «гасіння» на годину
Смачного!
Вибір та підготовка продукту
Завжди намагайтеся купувати свіжу охолоджену печінку, а чи не заморожену. Вона має бути яскравого темно-червоного кольору, з блискучим перламутровим відливом. Матовість оболонки і запеклі коричневі краї вказують на несвіжість субпродукту.
Далі багато господинь радять вимочувати печінку в молоці годину. Це допомагає усунути гіркий присмак. Але це правило стосується лише яловичої чи замороженої печінки. Маючи справу зі свіжим субпродуктом, цей пункт можна опустити. Щоб приготувати печінку у мультиварці «Редмонд», потрібно спочатку підготувати лівер до теплової обробки. Це означає, що потрібно зняти плівку та витягти неїстівні та жорсткі жовчні протоки. Потім субпродукт ретельно промиваємо і ріжемо так, як вказує припис.